Boråsstapeter lanserar kollektion med Viola Gråsten

Viola Gråsten är aktuell med sina mönster i den nya kollektionen Scandinavian Designers II.  Kollektionen är ett stycke klassisk, skandinavisk designhistoria. I den här tapetkollektionen kan du välja bland mönster från hela fem olika designikoner inom arkitektur och mönsterdesign från 1940 fram till 1960-talet. Från Arne Jacobsens tidlösa, geometriska funkiselegans och Stig Lindbergs dekorativa sagomönster till systrarna Jobs prunkande mönsterskatt och Viola Gråstens stilmedvetet tecknade lövverk.

Samtliga mönster i kollektionen har en naturnära, färgstark och lekfull prägel som blir perfekta komplement till vår avskalade skandinaviska inredningsstil. Det klassiskt nyskapande har aldrig varit mer i tiden. Kollektionen innehåller 43 tapeter med 14 olika mönster från fem olika designers av sin tid.

 

Viola3

Romans – Viola Gråsten

Ett spännande uppbyggt lövmönster, så skirt att man förnimmer himlen mellan löven. Tapetmönstret bygger på Viola Gråstens originalskiss för textil som hon ritade 1964. I tapeten har Boråstapeter omsorgsfullt bevarat det spontana och skissartade som var så viktigt för Viola. En design som håller år efter år.

Viola2

 

Viola1

 

 

Amorina – Viola Gråsten

Ett tidstypiskt 60-tals mönster som står sig otroligt bra idag. Med sina fritt handtecknade löv skapar mönstret en vacker omslutande vägg likt en tät lövskog. Tapeten som har sitt ursprung ur textilen med samma namn som hon formgav 1962, ger en både stramt modern och lekfullt naturalistisk känsla.

 

Amorina1

 

Amorina2